Lyst på noe søtt på tur? Hva med en kanelpinnesnurr eller to til kaffen? Den smaker fortreffelig, og er morsom å grille for store og små. Konseptet er hentet fra boka «Klare sjøl» og selve oppskriften er inspirert av en oppskrift i boka «Et ute». Vi regner med at snurrene lages til dessert, så skal det mette skikkelig bør oppskriften dobles. Deigen kan fint brukes uten sukker og kanel også. Da kan den nytes som den er, eller dyppes i syltetøy.
Til en familieporsjon trenger du:
- 5 dl hvetemel
- 1/3 pakke tørrgjær
- 1/4 ts salt
- 1/2 ts sukker
- 2 dl lunkent vann
- 2 ss olje (vi bruker solsikke eller raps)
- Sukker og kanel til dypping
Bland alt det tørre i en bakebolle. Ha i vann og olje, og rør til en fast deig. La deigen heve på lunt sted i ca. en time. Ha litt olje rundt deigen, og legg den i en plastpose eller plastboks. Du kan også ha deigen over i en plastboks eller isboks før heving, så kan den heve i sekken mens du går. Velg da en boks som er omtrent dobbel størrelse av deigen, så den har litt plass å heve på.
Bland sukker og kanel i ønsket forhold i en plastpose. Det må være nok til å kunne dekke pinnesnurren før grilling (se bilde lenger ned).
Når du er fremme ved turmålet, bålet er fyrt opp og du er klar for grilling: Finn en egnet grillpinne og spikk av barken på de ytterste ti centimeterne. Ta en klump av deigen og form en tynn pølse med hendene. Snurr pølsen rundt den bare delen av pinnen, og klem litt så den sitter godt fast. Dypp deretter pinnen i posen med sukker og kanel slik at deigen dekkes av blandingen.


Hold kanelpinnesnurren over glørne i bålet. Her gjelder det å finne ut hvor i bålet det er perfekt steketemperatur. Er det for varmt vil sukkeret ta fyr og bli brent. Pass på at barna har noe mat i magen fra før, og smør dere med tålmodighet. Denne godbiten er verdt å vente på. Har du laget en stor porsjon kan du gjerne begynne med et par snurrer uten sukker og kanel. Det roer sultne små mager. Velbekomme!


NB! Husk at smeltet sukker er fryktelig varmt, så pass opp for ivrige fingre som «bare skal» kjenne litt på snurren underveis.


Dette skal prøves! Kunne det gått an å fylle deigen med sukkeret før man tar det på pinnen, så det ikke brenner så fort?
LikerLiker