Wok er digg. Dessuten er det en ypperlig måte å kvitte seg med grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Det meste er godt på tur, og du kan nesten ikke trå feil i en bålwok. Kombiner dine favorittgrønnsaker med kjøtt, linser eller bønner.
Sist vi lagde det brukte vi:
- Tre gulrøtter
- En kvart kålrot
- En halv søtpotet
- En paprika
- Seks aromasopper
- En kinesisk hvitløk
- En boks kikerter (silt og lagt over i plastboks på forhånd)
- En boks bønner i tomatsaus
- Litt vegetabilsk olje (her oppbevart i en gammel smoothie-flaske)
Kutt grønnsakene i passende biter på forhånd, og putt dem for eksempel i plastposer. Da kan du holde fullt fokus når barna plutselig skal leke ninja OPPI bålet, eller bålrøyken truer familiefreden. I tillegg er det spennende for barna å se de fargerike ingrediensene trille ut, og kanskje til og med hjelpe til med å tømme ut innholdet i pannen.
Begynn med litt olje i pannen, og spe på med grønnsaker etter hvor lenge de skal steke. Bålwok nytes i turtallerken, eller legges i tacolefse med lefseklype. Velbekomme!





Digg! Vi brant maten vår da vi lagde Pyttipanne, men da hadde vi ikke olje. Har dere tips til å få bort brent mat i kjelen, hvis man skal lage noe annet dagen etter i samme kjele?
LikerLiker