Pyramidebål

Pyramidebålet er perfekt til lunsjrasten. Det er lett å kontrollere, og kan holdes lite hvis ikke du har allverdens tid til å nyte flammene. Det er dessuten et utmerket bål å bruke ved litt tørrere forhold, for eksempel i begynnelsen og mot slutten av bålsesongen. Dette nettopp fordi det kan holdes lite. Da kan du når som helst slukke om det skulle være fare for at flammene sprer seg. Følg alltid Sikker Hverdags punkter for bålvett (nedenfor), og gjør en grundig risikovurdering før du fyrer opp.

Slik går du frem:

  1. Lag en liten haug av never, flis, tynne kvister eller annen opptenning. Lange fliser kan knekkes i en V-form og settes opp ned, slik at de støtter opp haugen og gir luft mellom flisene. 
  2. Bygg utover lag for lag, med litt og litt tykkere ved. Det bør være godt med opptenning og tynnere fliser, dette gir grunnlaget for bålet. 
  3. Tenn på, og mat bålet med tykkere ved etter hvert som det begynner å ta skikkelig fyr. 


Pyramidebålet er et noe mer krevende bål enn for eksempel pagodebålet. For å få god fyr må du bygge lagene med passe tykk ved, og ikke minst sørge for at det er nok luft mellom kubbene. Barna kan fint hjelpe til å bygge den første strukturen, men når fyrstikken er tent blir det nok mest en voksen syssel. Bålets gleder rommer imidlertid mye mer enn opptenningen, så det er likevel stor plass til familiekos. 

God (bål)tur!

2 kommentarer om “Pyramidebål

  1. Smart. Og å ta med vann! Evtuelt vanne hele området under og rundt bålplassen før du lager bålet. Og legger noen steiner/sand rundt.
    Vi opplevde en gang at det tok fyr i kvister og barnåler rundt, og at det spredte seg mer og mer.

    Liker

Legg igjen et svar til turskattekista Avbryt svar